top of page
Ora Hasenfratz
Hasenfratz Ora

RÓLAM

Hasenfratz Ora vagyok, a fotózás a szenvedélyem, a szakmám, az életem, és az örömöm nagy forrása.
 
A fotográfia alapképzést a Budapesti Metropolitan Egyetemen végeztem, majd az amerikai Savannah College of Arts and Designon szereztem Master of Fine Arts in Photography fokozatot 2018-ban. A fotózás mellett a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfia képzésén tanítok magyar és külföldi hallgatókat.
 
Az alkotói fotográfiában az emberi érzéseket térképezem fel, míg az alkalmazott fotográfiában először a divat- és portréfotó érdekelt, majd pedig kifejezetten a kismamafotózásra specializálódtam, olyan stílusban, amellyel teljesen azonosulni tudok.

Így a kismamák fotózása felé is a divatfotó nyelvén közelítek, miközben az a célom, hogy a fotózáson a modelljeim még inkább meg tudják élni és mutatni nőiességüket, és a képeimen keresztül meg is tudjam erősíteni őket benne.
208A0181-2.jpg

BEHIND THE SCENES

Bepillantás a fotózásokba

208A0550web_másolat.jpg

Az első perctől az utolsóig fantasztikusan éreztem magamat. Ora segítségével és személyével nagyon hamar minden gátlásomat leküzdöttem, így felszabadultan tudtam megélni a fotózás minden pillanatát. Százszázalékig elégedett vagyok, legközelebb már a kisfiammal együtt jövünk.

Klaudia

A FOTÓZÁSON

Ne aggódj, ha még nem fotóztak!

 Mutatom a pózokat is, és közben mindent mondok, amire figyelned kell.

208A5179_resized.jpg

Semmiképp nem szerettem volna szokványos, esetlegesen giccses fotókkal megörökíteni a kisfiamra való várakozást. Ora stílusa referenciái alapján egyből megtetszett. Nagyon kedves, figyelmes volt a fotózáson, jó instrukciókat adott, egy percig sem szorongtam - holott kismamaként egy "új" testben nem éreztem magam túl magabiztosnak. A fotókat ígéretének megfelelően hamar elküldte Ora, alig tudtam kiválasztani közülük a legjobbakat. Nagy sikert arattak férjem születésnapján. :)

Brigitta

kismama fotózás
IMG_9393 2.JPG
208A8272-1000px.jpg
208A8653-Edit_1000px.jpg

A fotózás szuper hangulatban telt! Ora segített, hogy milyen pózt vegyek fel, mindent mutatott. Olyan fotók készültek, amikre később is büszkén, örömmel tekintek majd vissza.

Hanga

SMINK?

Sokszor kérdezitek, hogy mi legyen a sminkkel. Kell-e smink, és ha igen, milyen?

Olyan smink és frizura kell, amivel a legszebbnek érzed magad! Ha smink nélkül érzed a legjobban magad, akkor gyere smink nélkül! Ha azt szereted, ahogyan magadat sminkeled, akkor gyere úgy!

Ha viszont önbizalmat ad neked, hogy ki vagy sminkelve és formázva van a hajad, vagy érdekel, hogy egy profi sminkes hogyan tudja kihangsúlyozni az előnyös vonásaidat, akkor válaszd a BEAUTY csomagot!

208A9899web.jpg
208A0727_resized.jpg

Kedves Ora!

 

Amikor eldöntöttük, hogy szeretnénk kismamafotókat és páros fotókat, akkor azzal szembesültünk, hogy szinte mindenhol csak olyan képeket készítenek, amik nem a mi stílusunk. Ekkor találtam rá a weboldaladra és a Párommal mindketten beleszerettünk a képeidbe és azonnal foglaltunk is időpontot. Ezt aztán módosítani kellett miattam, de ritkán tapasztalható kedvességgel és profizmussal segítettél ebben. Már akkor éreztem, hogy jól döntöttünk és alig vártuk a fotózást.

 

A fotózás napja a babavárásunk egyik legjobb emléke lesz. A legjobban azt imádtam, hogy úgy beszélgettünk végig, mintha mindig is ismertük volna egymást, illetve hogy láttam a Párom is mennyire élvezi az egészet. Én pedig még sosem láttam és éreztem magam olyan szépnek és magabiztosnak, mint a fotózás alatt. Aztán amikor megláttam a fotókat, akkor elsírtam magam, mert sosem hittem volna, hogy ilyen jó képeket is lehet rólam készíteni.

 

Hálásak vagyunk az élményért és az eredményért! Legközelebb is biztosan Téged választunk, sőt minden ismerősünknek ajánlani fogunk. ❤️

Krisztina

208A0122-Edit-3_web_long.jpg
208A8425-Edit_resized-2.jpg

HOGYAN KÉSZÜLT?

IMG_5252resized.jpg
208A8611-Edit_resized-2.jpg
IMG_5347_resized.jpg

Ragyogtam kívül-belül, hála az OH Baby! profi csapatának!

 

Nem szerettem volna sablonos-tucat képeket és ez a kismama fotózás tényleg más volt! Gyönyörű képeket kaptunk emlékül!

Maximálisan ajánlom minden kismamának-leendő kismamának!

Gabriella

208A8224-Edit_resized_web.jpg
208A2450ff_resized.jpg

Kedves Ora!

Elmondhatatlanul hálás vagyok azért, hogy megismerhettelek!

Most itt ülök a gépem előtt, és egyszerűen ámulok és bámulok, mivel álomszép fotókat készítettél rólunk. Hihetetlen, de nem tudok választani a képek közül, hogy melyik a kedvencem, mert mindegyik az!

Szerintem nagyon jó dolog, ha valaki el tud jutni egy ilyen fotózásra, mivel emlékeket, pillanatokat, érzelmeket tudunk megörökíteni vele magunknak. És milyen jó, amikor a nehezebb időszakjainkban vannak olyan emlékeink, amikből erőt meríthetünk!

 

Orát mindenkinek szívből ajánlom, mert ő az a fotós, aki az érzelmeket, az igazi, szívből jövő, természetesen boldog pillanatokat is meg tudja örökíteni, és mutatni a fotóival, és nem csak egy beállított képet láthatunk utána vissza magunkról.

Ahogy így nézem a fotókat, hirtelen ez az idézet jutott eszembe:

"Egy anya szeretete nagyobb, mint az ég, és mélyebb, mint az óceán.”

Lídia

Szuper volt a fotózás, remek hangulat, gördülékeny "munka" és imádnivaló végeredmény. Örülök, hogy együtt örökítettük meg a pocakos időszakot!

Anett

208A8462-Edit_1000px.jpg
208A9773-Edit_resized-2.jpg

Nagyon büszke vagyok a képekre, amik készültek rólam. Amikor fotóst kerestem, a legjobbat szerettem volna megtalálni. Ahogy a képek is bizonyítják: megtaláltam.

 

A vágyam az volt, hogy várandósan is vonzónak lássam magam. Ezért minden nap megnézem a képeket, hogy lássam: milyen jó nő vagyok :-)

 

Szülés után is megyek hozzád :-) 

Anita

Kedves Ora!

Órák óta nézegetem a képeket és gyönyörködöm a megörökített pillanatokban.

Ha a fotózásra gondolok, csak egyetlen szó jut eszembe. HÁLA.

 

Nagyon köszönöm azt a rengeteg türelmet és kreativitást, amit tanúsítottál felénk. A biztatást, a tippeket és nem utolsósorban a gyönyörű képeket. Megörökítetted azt, amit minden napon érzek a kislányom iránt. Őszinte és tiszta szeretetet.

Mindezt úgy, hogy közben igazi NŐ lehettem. Amellett, hogy fantasztikus képeket készítettél rólunk, az érzést is külön köszönöm.

Ajánlom minden nőnek, anyának, akik az élet rohanásában elfeledkeznek arról, hogy milyen csodálatosak.

Ági

208A8617-Edit_4x5_web.jpg
17887439035922549.jpg

Dear Ora,


My husband and I would like to thank you for your great work and attitude!

 

I think performing a photo shooting with pregnant women is much more difficult but you did your work really professional way and I felt really comfortable and relaxed!

 

I liked that I shouldn’t think about what kind of poses to choose and how to act as you were leading the process all along!

 

So thank you really much! We are happy to have you as the photographer for our special moment of life! 🙏❤️ ⁣

Anna

Ezt receptre kellene írni a kismamáknak!

Én azóta sokkal jobban érzem magam a bőrömben.❤️

Judit

208A3082-Edit_web.jpg
_G8A1411-resized-2.jpg

Ora képeivel évekkel ezelőtt találkoztam először egyik barátnőmnél. Akkor még nem is volt tervben a baba. Ora képeibe azonnal beleszerettem, megfogott a letisztultsága, különlegessége, eddig sehol nem láttam ilyen képeket.

Mikor várandós lettem nem is volt kérdés, hogy kit kérünk fel a kismama fotók elkészítésére.

Alapvetően nem szeretem ha fotóznak, borzasztóan zavarban vagyok a kamera előtt. Ora olyan dolgokat is képes volt kihozni belőlem, amikre nem is tudtam, hogy képes vagyok. Lenyűgöző a profizmusa és az elhivatottsága.

Minden kismamának (és nem kismamának is) kötelezővé kellene tenni egy fotózást Orával :)

A haj, smink és a lelki szupport miatt pedig hatalmas köszönet Livinek :)”

Bernadett

A fotózáson nagyon jól éreztem magam, és gyönyörű képeket kaptam emlékül erről a csodás időszakról. 

Igazi magabiztosság bomba mind az élmény, mind a végeredmény, ami kismamaként felbecsülhetetlen. :)

Ora rendkívül profi és kedves volt, gondoskodott róla, hogy komfortosan érezzem magam. A beauty csomagot is csak ajánlani tudom, szuper smink és frizura készült. 

Biztos vagyok benne, hogy évek múlva nagyon jó érzés lesz visszanézni ezeket a képeket, köszönöm. :)

Anna

208A9326-Edit_web.jpg
208A0686-web.jpg

Először nagyon izgultam, hogy milyen lesz, ez volt az első műtermi fotózásom!

 

Nagyon jól éreztem magam, még soha sehol nem mondták nekem hogy nyomd ki a pocakod, eddig csak a húzd be a hasadat hallottam! 😁

 

Gyönyörű képeket kaptam, életem egyik legszebb időszakáról!

 

Köszönöm szépen!

Lívia

“A legelső pillanattól kezdve elvarázsolt minket Ora a barátságos és közvetlen természetével.

 

A fotózás végig nagyon jó hangulatban telt.


Teljesen rábíztuk magunkat az ő elképzelésére, stílusára. Az eredmény magáért beszél, a fotókat imádjuk, minden kis apró részlet hibátlan.

 

A legjobb választás volt az OH Baby! :)”

Anita

208A2706-Edit_resized-3.jpg
208A6440-resized.jpg

Szuperül éreztük magunkat! Egy nagyon jól felépített, laza hangulatú, gördülékeny fotózáson vettünk részt köszönhetően Ora profizmusának és kedvességének.

Rábíztuk magunkat, és ő remekül vezetett minket az instrukcióival és elképzeléseivel annak ellenére, hogy kezdők vagyunk.

Stílusa egyedi, az elkészült képek már a helyszínen is lenyűgöztek minket. Kismamaként is dögösnek és szexinek érezheti magát az ember.

 

A rendelkezésre álló kiegészítők pedig nagyon igényesek, választani is nehéz közülük.

Egy életre szóló emléket kaptunk! Nagyon köszönjük!

Melinda

Kedves Ora! 😇


Nem is tudom mit írhatnék, mert egyszerűen nem találok szavakat annyira imádom ezeket a képeket! Minden pillanatban csak görgetem és nézem, annyira tetszenek. 😘A fotózást is imádtuk/imádtam, ahogy a képeket is!


Az a profizmus, kedvesség, közvetlenség ami áradt belőled a fotózás alatt annyira megnyugató volt, már abban a pillanat amikor először beléptél tudtam, hogy minden tökéletes lesz.


Csodásat alkottál, amiért örökre hálás leszek neked, amiért úgy láthatom magam, ahogyan még soha és nem is gondoltam, hogy rólam ilyen képek készülhetnek!


Kívánom neked, hogy mindazt a jóságot, kedvességet, őszinteséget amit másoknak adsz mind-mind visszakapd az élettől. ❤❤❤
 

Ölelünk:

Bogi és Tomi 

208A2869-Edit_resized-2.jpg
208A4539-web.jpg

Részt vettem már néhány fotózáson életemben. Az egyik legszuperebb néhány hete történt, ahol is Ora készített rólam néhány képet. 

 

Ora képeit régóta figyelem és csodálom, és amikor kiderült, hogy kismama-fotókat is készít, tudtam, hogy ezúttal Ő lesz az, akire rábízom magam, hogy legyen egy kis emlékem erről a csodás időszakról.

 

A sminkemet ezúttal Lencsés Dóri készítette, Orával egészen elképesztő összhangban dolgoztak együtt azon, hogy ilyen gyönyörű fotók szülessenek.

Erika

Kedves Ora!

 

Nagyon köszönjük a fényképeket! Fantasztikusak lettek! Nagyon örülünk, hogy belefutottunk az instagram oldaladba és te készítetted a fotókat rólunk!

 

A fotózás az első perctől az utolsóig szuper volt. Egy pillanat alatt sikerült feloldódni, élveztük a folyamatot. A mai napig hatása alatt vagyunk, olyan energiákkal töltött fel bennünket, amit még egy hónappal később is érzünk.

 

Köszönjük! Reméljük, hogy a családi fotók elkészítését is vállalod majd! :)

Anna és Dani

208A5646-web.jpg
208A8606-Edit_resized-2.jpg

Életem első igazi fotózása, ami teljesen levett a lábamról. Már az első 10 perc után tudtam, hogy jó kezekben vagyok és még biztosan visszatérek ide, hiszen minden percét élveztem! A Párom is le volt nyűgözve, és még hetekig beszéltünk erről a nagyszerű élményről. Soha nem találkoztam még Orához hasonlóval, akiben egyértelműen látszik, hogy erre született. Visszataláltam önmagamhoz, a nőhöz aki vagyok és ezért mindig hálás leszek.

 

Köszönöm Ora! 

Hamarosan találkozunk!

Ági

Pregnancy is a wonderful and exciting journey into the unknown and every expecting lady should be treated like a queen. And Ora will surely make you feel like a queen! 

I was incredibly nervous prior to the photoshoot, it was my very first professional session and at 35 weeks pregnant no one feels overly comfortable in their body. Despite my initial anxiety, it was an absolutely amazing experience and with every new outfit, I felt more feminine and beautiful. 

 

Thank you Ora for the experience and the breathtaking, sophisticated photos.

Monika

208A6440web.jpg
208A5147_resized.jpg
bottom of page